#1. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Kamu idareleri vazife malûllüğüne sebep olan olayı, o yer yetkili kolluk kuvvetlerine veya kendi mevzuatına göre Kuruma en geç ne zamana kadar bildirmekle yükümlüdür ?
#2. Kuruma bildirim süresi; I. Vazife malûllüğüne sebep olan olayın meydana geldiği tarihten, II. Hastalıklarının sebep ve mahiyetleri dolayısıyla haklarında vazife malûllüğü hükümleri uygulanacaklar için, hastalıklarının tedavisinin imkânsız olduğuna dair düzenlenen kati raporun onay tarihinden, III. Esirlik ve gaiplik hallerinde ise, bu hallerin sona erdiği tarihten itibaren 1 yıl sonra başlar. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre vazife malullükleri için yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır ?
#3. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre malullük ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ? Malûllük Derecesi Zam nispeti
#4. I. Harpte fiilen ateş altında, II. Harpte, harp bölgelerindeki harp harekât ve hizmetleri sırasında, bu harekât ve hizmetlerin sebep ve etkileriyle, III. Harpte veya harbe hazırlık devresinde her çeşit düşman silâhlarının etkisiyle,, vazife malûlü olanlara harp malûlü denir. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre yukarıdakilerden hangisi veya hangileri harp malûlüdür?
#5. Harp malûllerinin, malûllük derecesine göre aşağıdaki yazılı göstergelerin, memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar “Harp malûllüğü zammı” olarak ayrıca eklenir. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre aşağıdakilerden hangisinde bir yanlışlık yapılmıştır ?
#6. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Türk Silâhlı Kuvvetlerince görevlendirilen sivil görevlilere, Genelkurmay Başkanlığının uygun görmesi ve ilgisine göre İçişleri Bakanının veya Millî Savunma Bakanının onayı ile harp malûllüğü zamları % kaç fazlasıyla bağlanır?
#7. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında olanların yaşlılık, malûllük veya vazife malûllüğü işlemleri Sayıştay Başkanının aynı halleri için aşağıdakilerden hangisinin onayı ile tekemmül eder?
#8. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre itibari hizmet sürelerine bağlı olarak geçen her yıla ne kadar süre eklenir?
#9. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre itibari hizmet sürelerine bağlı olarak fiilî hizmet sürelerinin,her yılı için altı ay itibarî hizmet süresi olarak eklenir. Bu nedenlerle eklenecek itibarî hizmet sürelerinin toplamı, ................ yıldan fazla olamaz. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#10. I. Bu Kanuna tâbi zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmamak veya sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışmak ya da tam gün çalışmamak, II. Kendi sigortalılığı nedeniyle aylık bağlanmamış olmak, III. 18 yaşını doldurmuş bulunmak, IV. İsteğe bağlı sigorta talep dilekçesiyle Kuruma başvuruda bulunmak, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalı olabilmek için yukarıdaki şartlardan hangisi veya hangileri aranır ?