#1. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalılar aşağıdaki hangi sigorta kolu ve türüne bağlıdır ?
#2. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalılık başlangıcı ne zaman başlar ?
#3. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalılıktan faydalanmak isteyen vatandaş Aynur Hanım kurama 06/02/2021 tarihinde müracaat etmiştir. Bu durumda Aynur Hanımın isteğe bağlı sigortalılığı ne zaman başlamış olur ?
#4. İsteğe bağlı sigortalılık; I. İsteğe bağlı sigortalılığını sona erdirme talebinde bulunanların, primi ödenmiş son günü takip eden günden, II. Aylık talebinde bulunanların, aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinden, III. Ölen sigortalının ölüm tarihinden, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalılık süresinin sona ermesi ile yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
#5. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalılık süresinin sona ermesi ile ilgili olarak, 19/04/2021 tarihinde vefat eden A kişisi ile ilgili olarak isteğe bağlı sigortalılık hangi tarihte sona erer ?
#6. İsteğe bağlı sigorta primi, 82 nci maddeye göre belirlenen prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında, sigortalı tarafından belirlenen prime esas aylık kazancın %.......... sidir. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#7. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigorta pirimi ve ödenmesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?
#8. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre ait olduğu aydan itibaren en geç kaç ay içinde 89 uncu maddenin ikinci fıkrasına göre hesaplanacak gecikme cezası ve gecikme zammıyla birlikte primi ödenmeyen süreler, sigortalılık süresinden sayılmaz?
#9. Bu Kanuna göre bağlanacak aylık ve gelirlerin birleşmesi durumunda; Uzun vadeli sigorta kollarından; I. Hem malûllük hem de yaşlılık aylığına hak kazanan sigortalıya, bu aylıklardan yüksek olanı, aylıklar eşitse yalnız yaşlılık aylığı, II. Malûllük, vazife malûllüğü veya yaşlılık aylığı ile birlikte, ölen eşinden dolayı da aylığa hak kazanan sigortalıya her iki aylığı, III. Ana ve babasından ayrı ayrı aylığa hak kazanan çocuklara, yüksek olan aylığın tamamı, az olan aylığın yarısı, IV. Birden fazla çocuğundan aylığa hak kazanan ana ve babaya en fazla ödemeye imkân veren ilk iki dosyadan yüksek olan aylığın tamamı, düşük olan aylığın yarısı, V. (Değişik: 17/4/2008-5754/34 md.) Hem eşinden, hem de ana ve/veya babasından ölüm aylığına hak kazananlara, tercihine göre eşinden ya da ana ve/ veya babasından bağlanacak aylığı,bağlanır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre aylık ve gelirlerin birleşmesi ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
#10. Kısa vadeli sigorta kollarından; I. Sürekli iş göremezlik geliriyle birlikte ölen eşinden dolayı da gelire hak kazanan eşe her iki geliri, II. Ana ve babadan ayrı ayrı gelire hak kazananlara, yüksek olan gelirin tamamı, az olanın yarısı, III. Birden fazla çocuğundan gelire hak kazanan ana ve babaya, en fazla ödemeye imkân veren ilk iki dosyadan yüksek olan gelirin tamamı, düşük olan gelirin yarısı, IV. Hem eşinden, hem de ana ve/veya babasından ölüm gelirine hak kazananlara, tercihine göre eşinden ya da ana ve/veya babasından bağlanacak geliri, V. Evliliğin ölüm nedeniyle sona ermesi durumunda sonraki eşinden de gelire hak kazananlara tercih ettiği geliri,bağlanır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre aylık ve gelirlerin birleşmesi ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?