#1. ................ yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#2. 4857 Sayılı İş Kanuna göre genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kaç saattir ?
#3. Bu Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama veya bitme gününü, kendi adını ve soyadını yahut unvanını, adresini, varsa işveren vekili veya vekillerinin adı, soyadı ve adreslerini ............. ay içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir ?
#4. I. Deniz ve hava taşıma işlerinde, II. 50’den az işçi çalıştırılan (50 dahil) tarım ve orman işlerinin yapıldığı işyerlerinde veya işletmelerinde, III. Aile ekonomisi sınırları içinde kalan tarımla ilgili her çeşit yapı işleri, 4857 Sayılı İş Kanunu yukarıdaki öncülde verilen iş ilişkilerinin hangisinde veya hangilerinde uygulanmaz?
#5. 4857 Sayılı İş Kanuna göre devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren kaç yıl ile sınırlıdır ?
#6. I) İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. (II)İş sözleşmesi, Kanunda aksi belirtilmedikçe, özel bir şekle tâbidir. (III)Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur. (IV)Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır. (V)Süresi bir ayı geçmeyen belirli süreli iş sözleşmelerinde bu fıkra hükmü uygulanmaz. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki numaralı cümlelerin hangisinde bir bilgi yanlışlığı yapılmıştır ?
#7. Nitelikleri bakımından en çok............. iş günü süren işlere süreksiz iş, bundan fazla devam edenlere sürekli iş denir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir ?
#8. ............. veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#9. İş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Asgari Ücret Tespit Komisyonu aracılığı ile ücretlerin asgari sınırları en geç ....................... yılda bir belirlenir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#10. 4857 Sayılı İş Kanuna göre fazla çalışma ücreti ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?
.
.
bir şey görünmüyor
öncelik olarak 5510 testlerimizi yüklemeye başladık. Hedef 20 gün içerisinde tüm testlerin yayımlanması
Merhaba
Daha önceki başka bir yorumunuzda da belirtiğimiz üzere Google chrome yada Microsoft Edge üzerinden bağlanın.