Başla
#1. 4857 sayılı Kanuna göre; belirsiz süreli iş sözleşmelerinde, işi üç yıldan fazla sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak ne kadar süre sonra sözleşme feshedilmiş sayılır?
#2. 4857 sayılı Kanuna göre; belirsiz süreli iş sözleşmelerinde süreli fesih ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#3. 4857 sayılı Kanuna göre; süreli fesihte iş sözleşmesinin, fesih hakkının kötüye kullanılarak sona erdirildiği durumlarda işçiye bildirim süresinin kaç katı tutarında tazminat ödenir?
#4. 4857 sayılı Kanuna göre; “…... veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az ………… kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.” cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#5. 4857 sayılı Kanuna göre; aşağıdakilerden hangisi feshin geçerli sebebe dayandırılmasında geçerli bir sebep sayılır?
#6. 4857 sayılı Kanuna göre; feshin geçerli sebebe dayandırılması ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#7. 4857 sayılı Kanuna göre; iş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiası ve işe iade talebiyle, fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren ne kadar süre içinde ve nereye başvurmak zorundadır?
#8. 4857 sayılı Kanuna göre; iş sözleşmesi feshedilen işçinin arabulucuya başvurması ve arabuluculuk faaliyeti sonunda anlaşmaya varılamaması hâlinde, son tutanağın düzenlendiği tarihten itibaren, ne kadar süre içinde iş mahkemesinde dava açılabilir?
#9. 4857 sayılı Kanuna göre; işverence iş sözleşmesinin feshinde geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verilmesi halinde, işveren, işçiyi ne kadar süre içinde işe başlatmak zorundadır?
#10. 4857 sayılı Kanuna göre; işverence iş sözleşmesinin feshinde geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verilmesi halinde, işveren işçiyi bir ay içinde işe başlatmaz ise, işçiye en az ………… aylık ve en çok ……….. aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Bitir