#1. İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az.......... yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#2. 4857 Sayılı İş Kanuna göre genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kaç saattir ?
#3. İş arayanların elverişli oldukları işlere yerleştirilmeleri ve çeşitli işler için uygun işçiler bulunmasına aracılık görevi, ................. ve bu hususta izin verilen özel istihdam bürolarınca yerine getirilir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#4. İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde .............. gün ücretli izin verilir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
#5. ................ yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#6. Çalışma hayatında «gece» en geç saat 20.00›de başlayarak en erken saat 06.00›ya kadar geçen ve her halde en fazla ......... saat süren dönemdir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#7. İşveren; ekonomik, teknolojik, yapısal ve benzeri işletme, işyeri veya işin gerekleri sonucu toplu işçi çıkarmak istediğinde, bunu en az ....... gün önceden bir yazı ile, işyeri sendika temsilcilerine, ilgili bölge müdürlüğüne ve Türkiye İş Kurumuna bildirir. 4857 Sayılı İş Kanuna göre yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?
#8. 4857 Sayılı İş Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi iş sözleşmesi türlerinden biri değildir?
#9. 4857 Sayılı İş Kanununa göre telafi çalışması günde en çok kaç saat olarak düzenlenmiştir?
#10. I. İş ilişkisinin bir süreye bağlı olarak yapılmadığı halde sözleşme belirsiz süreli sayılır. II. İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmî süreli iş sözleşmesidir. III. Belirli süreli iş sözleşmesi ile çalıştırılan işçi, ayırımı haklı kılan bir neden olmadıkça, salt iş sözleşmesinin süreli olmasından dolayı belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılan emsal işçiye göre farklı işleme tâbi tutulamaz. 4857 Sayılı İş Kanununa göre iş sözleşmesi türleri ile ilgili yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?