Başla
#1. 4857 sayılı Kanuna göre; işverenin eşit davranma borcu ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#2. 4857 sayılı Kanuna göre; işverenin iş ilişkisinde veya sona ermesinde eşit davranma yükümlülüğüne aykırı davranması halinde işçi, kaç aya kadar ücreti tutarında tazminat talep edebilir?
#3. 4857 sayılı Kanuna göre; işyerinin veya bir bölümünün devri ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#4. 4857 sayılı Kanuna göre; işyerini devreden işveren, devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan ne kadar süreyle sınırlı olmak üzere devralanla birlikte sorumlu olur?
#5. 4857 sayılı Kanuna göre; özel istihdam bürosu aracılığıyla ya da holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir işyerinde görevlendirme yapılmak suretiyle kurulan ilişki aşağıdakilerden hangisidir?
#6. 4857 sayılı Kanuna göre; aşağıdakilerden hangisi geçici iş ilişkisinin özel istihdam bürosu aracılığıyla kurulabileceği işlerden değildir?
#7. 4857 sayılı Kanuna göre; geçici işçi sağlama sözleşmesinin ev hizmetleri için yapılmış olması halinde, geçici iş ilişkisi ne kadar süreyle kurulabilir?
#8. 4857 sayılı Kanuna göre; geçici işçi sağlama sözleşmesinin işletmenin ortalama mal ve hizmet üretim kapasitesinin geçici iş ilişkisi kurulmasını gerektirecek ölçüde ve öngörülemeyen şekilde artması nedeniyle yapılmış olması halinde, geçici iş ilişkisi ne kadar süreyle kurulabilir?
#9. 4857 sayılı Kanuna göre; aşağıdakilerden hangisi için kurulan geçici iş ilişkisinin süresi 4 aylık süre sınırlamasına tabi değildir?
#10. 4857 sayılı Kanuna göre; Kanunda sayılan istisnalar dışında, geçici iş ilişkisi en çok kaç ay süreyle kurulabilir?
Bitir