Başla
#1. 4857 sayılı Kanuna göre; “Mevsimlik işler hariç dönemsellik arz eden iş artışları hâli dışında, geçici işçi sağlama sözleşmesi toplam ……. ayı geçmemek üzere en fazla …… defa yenilenebilir.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#2. 4857 sayılı Kanuna göre; geçici işçi çalıştıran işveren, belirtilen sürenin sonunda aynı iş için kaç ay geçmedikçe yeniden geçici işçi çalıştıramaz?
#3. 4857 sayılı Kanuna göre; toplu işçi çıkarılan işyerlerinde kaç ay süresince geçici iş ilişkisi kurulamaz.?
#4. 4857 sayılı Kanuna göre; geçici iş ilişkisi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#5. 4857 sayılı Kanuna göre; geçici işçi çalıştıran işveren ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#6. 4857 sayılı Kanuna göre; geçici iş ilişkisi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#7. 4857 sayılı Kanuna göre; bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşme aşağıdakilerden hangisidir?
#8. 4857 sayılı Kanuna göre; “Süresi ………… ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#9. 4857 sayılı Kanuna göre; iş sözleşmeleri ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#10. 4857 sayılı Kanuna göre; yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç ne kadar süre içinde genel ve özel çalışma koşullarını, çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür?
Bitir