Başla
#1. 4857 sayılı Kanuna göre; çağrı üzerine çalışmada, işçiden iş görme borcunu yerine getirmesini çağrı yoluyla talep hakkına sahip olan işveren, bu çağrıyı, aksi kararlaştırılmadıkça, işçinin çalışacağı zamandan en az kaç gün önce yapmak zorundadır?
#2. 4857 sayılı Kanuna göre; çağrı üzerine çalışma ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#3. 4857 sayılı Kanuna göre; “………………….; işçinin, işveren tarafından oluşturulan iş organizasyonu kapsamında iş görme edimini evinde ya da teknolojik iletişim araçları ile işyeri dışında yerine getirmesi esasına dayalı ve yazılı olarak kurulan iş ilişkisidir.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#4. 4857 sayılı Kanuna göre; taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok kaç ay olabilir?
#5. 4857 sayılı Kanuna göre; deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle kaç aya kadar uzatılabilir?
#6. 4857 sayılı Kanuna göre; deneme süreli iş sözleşmeleriyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#7. 4857 sayılı Kanuna göre; takım sözleşmeleriyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#8. 4857 sayılı Kanuna göre; belirsiz süreli iş sözleşmelerinde, işi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak ne kadar süre sonra sözleşme feshedilmiş sayılır?
#9. 4857 sayılı Kanuna göre; belirsiz süreli iş sözleşmelerinde, işi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak ne kadar süre sonra sözleşme feshedilmiş sayılır?
#10. 4857 sayılı Kanuna göre; belirsiz süreli iş sözleşmelerinde, işi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak ne kadar süre sonra sözleşme feshedilmiş sayılır?
Bitir