Başla
#1. I. Sigortalının iş saatinde çarşıda bulunduğu sırada, II. İşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş nedeniyle, III. Bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalının, görevli olarak işyeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, IV. Bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki emziren kadın sigortalının, iş mevzuatı gereğince çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda, V. Sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında, meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen engelli hâle getiren olaydır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre yukarıdaki numaralı cümlelelrin hangis iş kazası tanımına uyma
#2. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre İş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle iş göremezliğe uğrayan sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneği hangi günden itibaren verilmeye başlanır?
#3. 5510 sayılı Kanuna göre, yaşlılık toptan ödemesi alınarak tasfiye edilen hizmetlerin sigortalı tarafından tekrar ihya edilebilmesi için sigortalının en az kaç gün yeniden sigortalı bildiriminin olması talep edilir?
#4. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanların fiili hizmet süresi zamlarının toplamında en fazla kaç gün dikkate alınır ?
#5. 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesi gereğince yaş haddinden emekliye ayrılanlara ............(I) gün prim ödeme gün sayısı olması halinde, Özel kanunları gereğince kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilenlere yaş şartı aranmaksızın, prim ödeme gün sayısı ................(II) gün olması halinde, yaşlılık aylığı bağlanır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre yukarıdaki boşluklara gelebilecek en uygun ifade sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
#6. 5510 sayılı Kanuna göre İşyerinin aynı il sınırları içinde Kurumun diğer bir ünitesinin görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde, işyerince yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir.
#7. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre borçlanma süreleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?
#8. 5510 sayılı Kanunun 4/b sigortalıları açısından Gelir vergisi mükellefi olanların sigortalılıkları ne zaman sona erer ?
#9. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Kurum, sigortalıya veya hak sahiplerine bağlanacak gelir, aylık veya toptan ödemeleri, gerekli belgelerin ve incelemelerin tamamlandığı tarihten itibaren en geç kaç ay içinde hesap ve tespit ederek sonuçlarını yazı ile bildirir?
#10. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde meslekî eğitim gören öğrenciler hakkında hangi sigorta kolları uygulanır?
Bitir
Çok güzel olmuş. 7.sorunun cevabına bakarmısınız
Teşekkürler. Tüm yorumlarda eksik yada hatalı olan soruları tekrar kontrol etmek üzere not alıyoruz. Ancak bu test bölümü için whatsapp tan göndermeniz gerekiyor. Nedeniyse bu testi karıştırarak sorması ve her defasında soruların değişmesi