Başla
#1. I. Sosyal güvenlik teşkilatının görev ve yetkilerine ilişkin usûl ve esasları düzenlemek II. Sağlanacak hakları ve bu haklardan yararlanacak kişileri belirlemek III. Sunulacak hizmetlerden yararlanma şartlarını belirlemek IV. Sağlanan hakların finansman ve karşılama yöntemini belirlemek Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun amaçlarındandır?
#2. I. Hastalık ve analık hali II. İş kazası ve meslek hastalığı III. Malullük Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kısa vadeli sigorta kolları kapsamındadır?
#3. Aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında sayılmaz?
#4. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin ilk fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz?
#5. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin ilk fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz?
#6. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin ilk fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz?
#7. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin ilk fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz?
#8. I. İş kazası ve meslek hastalığı II. Hastalık III. Analık Hizmet akdi ile çalışmamakla birlikte ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde oluşturulan tesis ve atölyelerde çalıştırılan hükümlü ve tutuklular hakkında yukarıdaki sigorta hükümlerinden hangisi veya hangileri uygulanır?
#9. I. İş kazası ve meslek hastalığı II. Hastalık III. Analık 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ile işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler hakkında yukarıdaki kısa vadeli sigorta hükümlerinden hangisi veya hangileri uygulanır?
#10. I. İş kazası ve meslek hastalığı II. Hastalık III. Analık Meslek lisesinde okumakta iken veya yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında yukarıdaki kısa vadeli sigorta hükümlerinden hangisi veya hangileri uygulanır? (Pek Tutarı asgari ücretten fazla olmayanlar)
Bitir