Başla
#1. Aşağıdakilerden hangisi, 5510 sayılı Kanunda belirtilen durumlarda vazife malulü olursa harp malulü sayılmaz?
#2. Aşağıdaki durumların hangisinde vazife malulü olanlar, harp malulü sayılmaz?
#3. Harp malulü olanlara aylık bağlanması ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#4. Harp malullerinin, malullük derecesine göre Kanunda belirtilen yazılı göstergelerin, memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar "Harp malullüğü zammı" olarak ayrıca eklenir. Buna göre aşağıda belirtilen malullük derecesi- gösterge eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
#5. Harp malûlü sayılanlardan bir harekâtın başarıyla sonuçlanmasını şahsen sağladığı ve örnek tutulacak cesaret ve fedakârlık gösterdiği sıralarda bu malûllüğe uğradıkları usûlüne göre sıralı üstlerince saptanan Türk Silâhlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensupları ile Türk Silâhlı Kuvvetlerince görevlendirilen sivil görevlilere, aşağıdakilerden hangisinin uygun görmesi ile ve harp malûllüğü zamları ne kadar fazlasıyla bağlanır?
#6. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#7. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#8. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#9. Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında olanların re'sen emekliye sevk hallerinde yaşlılık, malullük veya vazife malullüğü işlemleri aşağıdakilerden hangisinin onayı ile tekemmül eder?
#10. Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında olanların istek üzerine veya yaş haddi, malullük veya vazife malullüğü hallerinde işlemleri aşağıdakilerden hangisinin onayı ile tekemmül eder?
Bitir