Başla
#1. Kamu idarelerinde pilot olan ve olmayan uçucu, denizaltıcı, dalgıç, kurbağa adam ve paraşütçülerin bu görevlerde geçirdikleri fiilî hizmet sürelerinin her yılı için ne kadar itibarî hizmet süresi eklenir?
#2. Sigortalının fiilî hizmet süresine 5510 sayılı Kanunun 49. maddesi uyarınca eklenen itibarî hizmet süresinin her otuz günü için sigortalı adına ödenen malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına ait sigortalı ve işveren prim toplamı kadar ayrıca itibarî hizmet süresi primi işverenden ne zaman tahsil edilir?
#3. 5510 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre itibari hizmet süresinden yararlandırılanların bu süresi en fazla ne kadar olabilir?
#4. Kamu idarelerinde pilot olan ve olmayan uçucu, denizaltıcı, dalgıç, kurbağa adam ve paraşütçülerin itibari hizmet süresi en fazla ne kadar olabilir?
#5. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
#6. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#7. Serbest muhasebeci malî müşavirler ile yeminli malî müşavirler aşağıdaki işlerden hangisi hakkında inceleme yapabilirler?
#8. Usul ve esasları Kurumca belirlenmiş hesaplama yöntemine uygun olarak serbest muhasebeci malî müşavirler ile yeminli malî müşavirlerce düzenlenen rapor ile Kuruma yeterli işçilik bildirilmediği anlaşılan işyerine uygulanacak idari para cezaları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
#9. Kamu idareleri ayrıca kendi mevzuatları gereğince yaptıkları inceleme ve tespitler sırasında bu Kanuna göre sigortalı sayılanların prime esas kazançlarının veya sigortalı gün sayılarının eksik bildirilmesi sonucunu doğuran tespitlerini en geç ne kadar süre içerisinde Kuruma bildirirler?
#10. İşveren, örneği Kurumca hazırlanacak işyeri bildirgesini en geç ne zaman Kuruma vermekle yükümlüdür?
Bitir