Başla
#1. 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin ilk fıkrasının (a), (b) ve (c) bendlerindeki sigortalılar için yaşlılık aylığının başlangıç tarihi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#2. 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra hangi sigortalılık statüsüne bağlı olarak çalışanların yaşlılık aylığı kesilmez?
#3. 5510 sayılı Kanun kapsamında yapılan ölüm toptan ödemesinin ihya edilmesi ile birlikte aynı Kanuna göre bulunan tutarın hangi tarihe kadar Kuruma ödenmesi gerekir?
#4. 5510 sayılı Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi ölüm sigortasından sağlanan haklardan değildir?
#5. 5510 sayılı Kanuna göre ölüm aylığı bağlanması için aşağıda belirtilenlerden hangisi yanlıştır?
#6. 5510 sayılı Kanuna göre ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılmasında hangisi yanlıştır?
#7. 5510 sayılı Kanuna göre ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılmasında, ödenmesi gereken aylıkların toplamı sigortalıya ödenmesi gereken aylığın hangi oranını geçemez?
#8. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılmasında ödenmesi gereken aylıkların toplamının aynı Kanunda belirtilen sınırı aşmaması için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
#9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre ölüm sigortasından sigortalının hak sahiplerine bağlanan aylıklar hangi tarihten itibaren başlatılır?
#10. 5510 sayılı Kanuna göre ölüm aylığı kesilen çocuklardan sonradan Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az hangi oranında kaybederek malul olduğu anlaşılanlara, malullük durumlarının tespitine esas teşkil eden rapor tarihini takip eden ay başından itibaren aylık bağlanır?
Bitir