Başla
#1. 5510 sayılı Kanuna göre ölüme bağlı toptan ödemede hak sahiplerine yapılacak toptan ödemenin toplamı hangi tutarı geçemez?
#2. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre ölüme bağlı toptan ödeme sınırının aşılmaması için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
#3. 5510 sayılı Kanuna göre evlenmeleri nedeniyle, gelir veya aylıklarının kesilmesi gereken kız çocuklarına evlenmeleri ve talepte bulunmaları halinde almakta oldukları aylık veya gelirlerinin ne kadarlık tutarı bir defaya mahsus olmak üzere evlenme ödeneği olarak peşin ödenir?
#4. 5510 sayılı Kanuna göre evlenme ödeneği alan hak sahibinin aylığının kesildiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde yeniden hak sahibi olması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
#5. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalının hak sahiplerine cenaze ödeneğinin ödenmesi için aşağıdaki şartlardan hangisi aranmaz?
#6. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre cenaze ödeneğinin tutarı hangi şekilde belirlenir?
#7. 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılanlardan ölenlerin hak sahiplerine kendi kurumları tarafından ölüm yardımı hariç cenaze gideri, cenaze nakil gideri ödeneği veya bu mahiyette bir ödemenin yapılması halinde, Kurum tarafından hangi yönde bir işlem tesis edilir?
#8. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 18 yaşından önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olanların sigortalılık süreleri hangi tarihte başlamış kabul edilir?
#9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre aylık bağlama işlemlerinde dikkate alınan sigortalılık süreleri yazılı istekte bulunan sigortalılar için hangi süreleri kapsamaktadır?
#10. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre aylık bağlama işlemlerinde dikkate alınan sigortalılık süreleri yazılı istekte bulunmayan sigortalılar için hangi süreleri kapsamaktadır?
Bitir