Başla
#1. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden sonraki sürelere ait borçlanmalarda borçlanılan prime esas gün sayısı hangi dönemlere mal edilir?
#2. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Kurum, sigortalıya veya hak sahiplerine bağlanacak gelir, aylık veya toptan ödemeleri, gerekli belgelerin ve incelemelerin tamamlandığı tarihten itibaren en geç hangi sürede hesap ve tespit ederek sonuçlarını yazı ile bildirir?
#3. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre kişilerin isteğe bağlı olarak prim ödemek suretiyle uzun vadeli sigorta kollarına ve genel sağlık sigortasına tabi olmalarını sağlayan sigortaya ne ad verilir?
#4. 5510 sayılı Kanuna göre, aşağıdakilerden hangisi isteğe bağlı sigortalı olabilmek için aranan şartlardan değildir?
#5. 5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortalılık hangi tarihten itibaren başlar?
#6. 5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödenen tarihlerde, Kanunun 4 üncü maddesine göre sigortalı olmayı gerektirecek çalışması bulunduğu tespit edilenlerin, zorunlu sigortalılıkla çakışan isteğe bağlı prim ödenen süreleri hakkında hangi yönünde işlem tesis edilir?
#7. 5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortalılığın sona ermesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#8. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigorta primi ödenmiş süreler aşağıda belirtilen hangi sigortalılık kolunda dikkate alınmaz?
#9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre isteğe bağlı sigortalılıkta geçen süreler özel hükümler saklı kalmak üzere hangi sigortalılık statüsünde sigortalılık süresi olarak kabul edilir?
#10. İsteğe bağlı sigorta primi, 5510 sayılı Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında olmak üzere, sigortalı tarafından belirlenen prime esas aylık kazancın hangi oranıdır?
Bitir