Başla
#1. “5510 sayılı Kanunun 100 üncü maddesi kapsamında Kurum tarafından istenen bilgi ve belgeleri belirlenen süre içinde mücbir sebep olmaksızın vermeyen kamu idareleri, bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile diğer gerçek ve tüzel kişiler hakkında, aylık asgari ücretin ……… katı tutarında, geç verilmesi halinde ise aylık asgari ücretin ……… katı tutarında idari para cezası uygulanır.” cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelir?
#2. “5510 sayılı Kanunun 4/1/a kapsamındaki sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği ödemelerinde 100 üncü maddeye istinaden Kurumca işverenlerden istenilen bildirimlerin belirlenen süre içerisinde ve elektronik ortamda yapılmaması halinde sigortalı başına aylık asgari ücretin ………., hiç yapılmaması halinde ise sigortalı başına aylık asgari ücretin …….. tutarında idari para cezası uygulanır.” Boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelir?
#3. “5510 sayılı Kanunun 4/1/c kapsamında bulunan sigortalıların hizmet bilgilerinin 100 üncü madde kapsamında Kurumca oluşturulan yazılım programına bilgi girişi yapması gereken işyerlerince, Kurumca belirlenen süre içinde elektronik ortamda Kuruma hiç gönderilmemesi hâlinde sigortalı başına aylık brüt asgari ücretin …………, geç gönderilmesi hâlinde ise sigortalı başına aylık brüt asgari ücretin ……….. tutarında, idari para cezası uygulanır.” Boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelir?
#4. 5510 sayılı Kanunun 4/1/c kapsamında bulunan sigortalıların hizmet bilgilerinin 100 üncü madde kapsamında Kurumca oluşturulan yazılım programına bilgi girişi yapması gereken işyerlerince, Kurumca belirlenen süre içinde elektronik ortamda Kuruma hiç gönderilmemesi veya geç gönderilmesi halinde uygulanacak idari para cezasının üst sınırı nedir?
#5. İşveren, 19.07.2018 tarihinde sigortalılıkları sona eren 5510 sayılı kanunun 4/1/a kapsamındaki 15 sigortalının işten ayrılış bildirgelerini 31.07.2018 tarihinde Kuruma vermiştir. Bu durumda uygulanması gereken idari para cezası ne kadardır?
#6. İşletme defteri tutmakla yükümlü olan bir işveren, 19.07.2018 tarihinde sigortalılıkları sona eren 5510 sayılı kanunun 4/1/a kapsamındaki 75 sigortalının işten ayrılış bildirgelerini 31.07.2018 tarihinde Kuruma vermiştir. Bu durumda uygulanması gereken idari para cezası ne kadardır?
#7. 5510 sayılı Kanunun 100 üncü maddesine göre genel sağlık sigortalılarının bakmakla yükümlü oldukları kişilere ait bilgi girişlerini süresinde yapmayanlar ile bakmakla yükümlü olunan kişi olmayanlara ait bilgi girişi yapanlara uygulanacak idari para cezası ne kadardır?
#8. 5510 sayılı Kanunun ek 6’ncı maddesinde bahsedilen bazı kısmi süreli çalışan sigortalıları çalıştıranlar ile çalışanların üye olduğu meslek odası, birlik veya benzeri kuruluşların yapması gereken bildirim veya kontrol yükümlülüğünü yerine getirilmemeleri halinde uygulanacak idari para cezası ne kadardır?
#9. 5510 sayılı kanunun 86 ncı maddesinin on üçüncü fıkrası uyarınca verilmesi gereken muhtasar ve prim hizmet beyannamesindeki sigortalıların, prime esas kazançlarının veya hizmetlerinin bildirilmediği ya da eksik bildirildiği mahkeme kararı, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemeler neticesinde ya da bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden anlaşılması halinde beyannamenin asıl veya ek nitelikte olup olmadığı, işverence düzenlenip düzenlenmediği dikkate alınmaksızın, aylık beyannamedeki her bir işyeri için uygulanacak idari para cezası ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
#10. 5510 sayılı kanunun 86 ncı maddesinin on üçüncü fıkrası uyarınca verilmesi gereken muhtasar ve prim hizmet beyannamesindeki sigortalıların, sadece prime esas kazançlarının eksik bildirildiğinin mahkeme kararı, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemeler neticesinde ya da bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden anlaşılması halinde beyannamenin asıl veya ek nitelikte olup olmadığı, işverence düzenlenip düzenlenmediği dikkate alınmaksızın, aylık beyannamedeki her bir işyeri için uygulanacak idari para cezası ne kadardır?
Bitir