#1. I. Dinlenme, II. Çocuk emzirme, III. yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden veya meslek eğitimi yerleri, avlu ve büro gibi diğer eklentiler 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre İşyerinde üretilen mal veya verilen hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen işyerine bağlı yerler, ile yukarıdakilerden hangis veya hangileri işyerlerinden sayılır?
#2. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre işveren, örneği Kurumca hazırlanacak işyeri bildirgesini en geç ne zaman kuruma vermek zorundadır?
#3. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre ticaret sicili memurlukları, kendilerine yapılan bu bildirimi en geç kaç gün içinde Kuruma bildirmek zorundadır ?
#4. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Valilikler, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kamu ve özel hukuk tüzel kişileri, yapı ruhsatı ve diğer tüm ruhsat veya ruhsat niteliği taşıyan işlemlerine ilişkin bilgi ve belgeler ile varsa bunların verilmesine esas olan istihdama ilişkin bilgileri, verildiği tarihten itibaren kaç ay içinde Kuruma bildirmekle yükümlüdürler ?
#5. I. sigortalı sayılan kişileri çalıştıran gerçek II. Tüzel kişiler III. Tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlar 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentlerine göre yukarıdakilerden hangisi veya hangileri işverendir?
#6. I. Sigortalının iş saatinde çarşıda bulunduğu sırada, II. İşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş nedeniyle, III. Bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalının, görevli olarak işyeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, IV. Bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki emziren kadın sigortalının, iş mevzuatı gereğince çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda, V. Sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında, meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen engelli hâle getiren olaydır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre yukarıdaki numaralı cümlelelrin hangis iş kazası tanımına uyma
#7. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre iş kazası kaç gün içinde bildirilmek zorundadır?
#8. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 03/02/2021(çarşamba) tarihinde iş kazasına maruz kalan sigortalı işçi kazasını işverenin Kuruma en son hangi tarihe kadar bildirmelidir?
#9. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engellilik halleridir. Şeklinde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
#10. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre meslek hastalığının kaç iş günü içinde Kuruma bildirilmesi zorunludur ?