Başla
#1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine kaç gün babalık izni verilir?0
#2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi hâlinde memura kaç gün izin verilir?
#3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; çocuğunun ölümü hâlinde memura kaç gün izin verilir?
#4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; kardeşinin ölümü hâlinde memura kaç gün izin verilir?
#5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; aşağıdakilerden hangisinin ölümü halinde memura izin verilmez?
#6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; memurlara bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde toplam kaç gün mazeret izni verilebilir?
#7. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde kaç saat süt izni verilir?
#8. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ikinci altı ayda günde kaç saat süt izni verilir?
#9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; “Memurlara; en az yüzde …… oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan hastalanması hâlinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde ……. kadar mazeret izni verilir.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#10. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; “Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği hâlinde çocuğun hayatta olması kaydıyla analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda ……. ay, ikinci doğumda ….. ay, sonraki doğumlarda ise ….. ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir.” cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangileri getirilmelidir?
Bitir