SGK SINAVSGK Görevde Yükselme Sınavı ve Aday Memur Hazırlayıcı Sınavları
Arkadaşına Gönder
Results
-
Arkadaşına Gönder
Arkadaşına Gönder
Arkadaşına Gönder
Arkadaşına Gönder
#1. 4857 sayılı Kanuna göre; iş sözleşmeleri ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#2. 4857 sayılı Kanuna göre; “Nitelikleri bakımından en çok ………….. süren işlere süreksiz iş, bundan fazla devam edenlere sürekli iş denir.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#3. Süreksiz işler hakkında 4857 sayılı Kanunun uygulanmayan hükümleri yerine aşağıdakilerden hangisinin hükümleri uygulanır?
#4. 4857 sayılı Kanuna göre; belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmelerine ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#5. 4857 sayılı Kanuna göre; “İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme …………………….” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#6. 4857 sayılı Kanuna göre; kısmi süreli iş sözleşmesi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
#7. 4857 sayılı Kanuna göre; kısmî süreli çalışan işçinin ücret ve paraya ilişkin bölünebilir menfaatleri, tam süreli emsal işçiye göre nasıl ödenir?
#8. 4857 sayılı Kanuna göre; “Yazılı sözleşme ile işçinin yapmayı üstlendiği işle ilgili olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde iş görme ediminin yerine getirileceğinin kararlaştırıldığı iş ilişkisi, ………………………” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
#9. 4857 sayılı Kanuna göre; çağrı üzerine çalışmada, hafta, ay veya yıl gibi bir zaman dilimi içinde işçinin ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirlemedikleri takdirde, haftalık çalışma süresi kaç saat kararlaştırılmış sayılır?